Gratis bezorging vanaf €65.-
Speciaal op bestelling gemaakt
Levering binnen 5-7 werkdagen

Meet the designer: Veronique de Jong

Zoals iedere maand zetten wij één van onze designers in de spotlight. Deze maand geven wij het woord aan illustrator Veronique de Jong. Met haar originele handschrift is de patronen collectie goed vertegenwoordigd op de interieur producten van We Maqe.

Kan je iets meer over jezelf vertellen?

Ik ben Veronique de Jong en ik ben een freelance illustrator, wonend en werkend in het prachtige zuiden van ons land: Maastricht. Ik ben werkzaam voor diverse kranten en tijdschriften. Een goed artikel illustreren vind ik iedere keer weer een enorme uitdaging! En het is supertof om vervolgens je illustratie in print terug te zien. Tussen de opdrachten door werk ik ook graag aan vrij werk.

Hoe is jouw label ontstaan?

Ik ben al een aantal jaar bezig als illustrator, maar het maken van patronen is er pas later bij gekomen. Ik heb wel altijd al een fascinatie gehad voor behang: ik heb thuis een aantal oude stalenboeken met behang samples en nog een klapper met stukken behang die ik zelf in oude (sloop)panden van muren getrokken heb. Eigenlijk was het dus een vrij logische stap om zelf ook patronen te gaan maken.

Waar haal jij inspiratie vandaan en hoe vertaal je dit naar een patroon?

Ik ben een enorme fan van rommelmarkten en kringloopwinkels, en oude spullen in het algemeen. Bijna alles in ons huis is tweedehands! Ik houd van spullen met een verhaal, en hier haal ik veel inspiratie uit. Daarnaast houd ik ook veel van wandelen in de natuur, ook dit vormt voor mij een bron van inspiratie. Ik kan alles omzetten naar een patroon, van make-up tot een terrazzo vloer!

Hoe gaat het proces van patroon maken bij jou in zijn werk?

Een idee voor een patroon ontstaat voor mij bijna altijd spontaan. Dan ben ik opeens geïnspireerd door iets, en dan moet ik hier een patroon van maken. Dat kan overal gebeuren, van de supermarkt tot 's avonds in bed. Ik laat het meestal even broeden in mijn hoofd, voordat ik er echt aan begin.

Wat is kenmerkend voor de stijl van jouw patronen?

Ik gebruik verschillende media door elkaar: gouache, acryl, waterverf, potloden, inkt en digitale technieken. Ik houd van deze vrijheid, en wil me niet beperken tot één bepaalde stijl of materiaalkeuze. Kenmerkend is wel dat mijn illustraties een beetje ruw zijn: lijntjes zijn nooit helemaal strak. Dat is een bewuste keuze, want ik houd er van dat het "leeft". Daarnaast vind ik het belangrijk dat je de herhaling van het patroon niet snel ziet.

Wat is je droom voor de toekomst?

In mijn vrije illustraties hebben de personages altijd kleding aan met patronen. Het lijkt me fantastisch om ooit ècht samen met een mode label aan de slag te gaan, en een collectie te maken met mijn patronen op stoffen. Wat een enorme kick zou het zijn om mensen op straat te zien met kleding en accessoires met mijn patronen!

Bekijk hier de complete collectie van Veronique de Jong en laat je verrassen door haar mooie handschrift.

Veronique de Jong textielposter Veronique de Jong tafelkleed Veronique de Jong sierkussen Veronique de Jong zitzak