Gratis bezorging vanaf €65.-
Speciaal op bestelling gemaakt
Levering binnen 5-7 werkdagen

Meet the designer: Muchable

We Maqe werkt samen met de meest talentvolle patroonontwerpers. Met veel liefde en passie creëren zij de leukste patronen voor in huis. Iedere maand zetten wij designers in het zonnetje en krijgen jullie de kans om hun beter te leren kennen. Romy van Muchable is trapt onze nieuwe rubriek "meet the designer"af.

Kan je iets meer over jezelf vertellen?

Sinds 2016 studeer ik vormgeving-illustratie op kunstacademie Minerva in Groningen. Toen ik op mijn 15e moest beslissen wat voor studie ik wou doen ben ik na twijfelen naar de school voor de kunsten gegaan in Groningen. Mijn eerste plan was om na het eerste jaar een theateropleiding te gaan doen maar ik vond het zo leuk dat ik uiteindelijk door bleef gaan met mijn studie.

In het begin probeerde ik heel erg om realistisch te tekenen, maar daar was ik niet heel goed in waardoor ik opzoek ben gegaan naar iets anders. Rond mijn 17e ben ik gaan illustreren en daar ben ik na 4 jaar nog steeds elke dag mee bezig. Na mijn MBO opleiding ben ik direct doorgegaan naar de kunstacademie.

Hoe is Muchable ontstaan?

Toen ik 14 was begon ik met bloggen, in het begin nog onder een andere naam, maar al gauw verzon ik Muchable. Ik maakte veel vriendinnen via het bloggen en bestede er veel tijd aan. Op het gegeven moment verwerkte ik steeds vaker mijn illustraties in artikels. Uiteindelijk toen ik 19 was besloot ik om er officieel mijn eigen bedrijfje van te maken. Hoewel het begon als alleen maar een blog, richt ik mij nu meer op illusteren met mijn bedrijfje en is het bloggen voor erbij. Het is dus eigenlijk geleidelijk aan zo gegaan.

Waar haal jij inspiratie vandaan en hoe vertaal je dit naar een patroon?

Ik word echt door alles geïnspireerd, soms loop ik op straat en zie ik iemand met een bijzondere kleurencombinatie. Dan maak ik er een foto van of omschrijf ik de kleuren of patronen op mijn mobiel. Mijn mobiel staat dus ook helemaal vol met gekke foto’s die waarschijnlijk alleen ik snap haha. Sowieso door de meest random dingen die ik tegen kom in het dagelijks leven word ik geïnspireerd.

Hoe gaat het proces van patroon maken bij jou in zijn werk?

Het ligt eraan of ik een patroon digitaal of analoog maak. Maar het begint altijd met het maken van een kleuren palette. Dan maak ik voor mijzelf een globale schets en die werk ik dan uit. Soms maak ik nog een moodboard met foto’s die ik eerder gemaakt heb.

Wat is kenmerkend voor de stijl van een Muchable patroon?

Kleurgebruik vind ik enorm belangrijk en ik vind het erg leuk om natuurelementen te gebruiken en een beetje mee te gaan met de seizoenen.

Wat is je droom voor de toekomst?

Ik zou heel graag kinderboeken illustrator willen worden. En daarnaast wil ik door blijven gaan met het maken van patronen & illustraties voor o.a. tijdschriften en mijn eigen producten.

Alle patronen van Romy kunnen worden toegepast op al onze interieur producten. Zie hieronder een greep uit de collectie. Benieuwd naar de complete collectie van Muchable, klik dan hier.