Gratis bezorging vanaf €65.-
Speciaal op bestelling gemaakt
Levering binnen 5-7 werkdagen

Meet the designer: Lotta Lorrier

Een nieuwe maand, dus de hoogste tijd om jullie voor te stellen aan één van onze designers: Lotta Lorrier. Omgeven zijn door schoonheid is een essentieel onderdeel in het leven van illustrator Lotta. Het ontwerpen van mooie patronen voelt voor Lotta Lorrier aan als een tweede natuur.

Kan je iets meer over jezelf vertellen? 

Ik ben Lotta, 32 jaar en moeder van drie lieve kids. Samen met mijn gezin woon ik in Arnhem.

Hoe is jouw label ontstaan? 

Vijf jaar geleden werkte ik al een aantal jaar als freelance copywriter/vertaler maar was ik zoek naar iets waar ik mijn creativiteit echt helemaal in kwijt kon. Zo kwam het dat ik een aantal cursussen volgde en daarmee in aanraking kwam met dessin-ontwerpen. Sindsdien is het ontwerpen van dessins echt mijn passie en hoop ik hier ooit fulltime mijn beroep van te kunnen maken.

Waar haal jij inspiratie vandaan en hoe vertaal je dit naar een patroon? 

Inspiratie vind ik overal in de wereld om mij heen. De natuur is mijn grootste inspiratiebron. Tijdens wandelingetjes naar school, in de buurt of het bos maak ik veel foto's van bloemen, texturen zoals boomschors, de lucht en dergelijke die ik vervolgens in Photoshop bewerk tot een patroon. Ook werk ik graag met inkt en ecoline.

Hoe gaat het proces van patroon maken bij jou in zijn werk? 

Als ik voor een bepaalde trend ontwerp verdiep ik me eerst in de trend en maak ik daar vervolgens een trend board van. Dan kies ik de werkwijze, stijl en het kleurenpalet en maak ik er een dessin in mijn stijl van. Bij vrij werk experimenteer ik graag met verschillende technieken en kies is de kleuren die ik mooi vind.

Wat is kenmerkend voor de stijl van jouw patronen?

Door het gebruik van minimale kleurenpaletten en de natuur als onderwerp hebben veel van mijn patronen een rustgevend effect.

Wat is je droom voor de toekomst?  

Ik zou het super vinden om elke dag nieuwe dessins te mogen ontwerpen voor verschillende duurzame kledingmerken en andere bedrijven die ik een warm hart toedraag.

Bekijk hier de complete collectie van Lotta Lorrier voor We Maqe.

Dit zijn mijn favoriete We Maqe items van Lotta: