Gratis bezorging vanaf €65.-
Speciaal op bestelling gemaakt
Levering binnen 5-7 werkdagen

Meet the designer: IsaBella

Deze maand geeft We Maqe het meet the designer stokje door aan Isabella. Laat je betoveren door de weelderige natuur, nostalgische taferelen en stylistische stillevens: ga mee op avontuur door de geïllustreerde wereld van IsaBella.

Kan je iets meer over jezelf vertellen? 

Ik ben Margriet van der Berg en woon in Amersfoort

Hoe is jouw label ontstaan? 

Na de modeacademie in Amsterdam, verschillende banen in de detailhandel en nog een jaar kunstacademie ben ik eind 2012 gestart met IsaBella. Onder dit label illustreer ik voornamelijk met aquarel en ontwerp ik mijn eigen kaarten- en artprintcollectie.

Waar haal jij inspiratie vandaan en hoe vertaal je dit naar een patroon? 

Ik ben een groot liefhebber van de natuur, dat is goed terug te zien in mijn laatste collecties. Daarnaast ben ik groot fan van oude sprookjesboeken en ervaar ik het grote inbeeldingsvermogen van kinderen als enorm inspirerend. Vooral de natuur, vertaald naar botanische bladeren en exotische dieren, zie je terug in mijn patronen.

Hoe gaat het proces van patroon maken bij jou in zijn werk? 

Wanneer ik een patroon maak, doe ik dat veelal met illustraties die ik al heb liggen. Dus ik ontwerp tot nu toe niet speciaal voor een patroon. Daar gaat wel verandering inkomen, aangezien ik mij meer zal gaan focussen op het maken van dessins.

Wat is kenmerkend voor de stijl van jouw patronen?

De stijl van mijn patronen is organisch. Ik houd van verspringingen en mystiek. Een patroon heeft uiteraard een ritme nodig, maar die wil ik niet te zichtbaar hebben. Zo probeer ik het natuurlijke effect te benadrukken.

Wat is je droom voor de toekomst?  

Ik zie mijn vak als illustrator als één groot creatief proces; ik hoop te blijven groeien, te veranderen en te vernieuwen. En zolang ik anderen blij kan maken met mijn werk, ga ik daar met veel plezier nog vele jaren mee door!

Bekijk de complete collectie van IsaBella voor We Maqe hier.

Dit zijn mijn favoriete We Maqe items van Isabella: