Gratis bezorging vanaf €65.-
Speciaal op bestelling gemaakt
Levering binnen 5-7 werkdagen

Meet the designer: Hikje

Bij We Maqe verkopen wij de leukste (kids) patronen uit de collectie van Hikje. Daarom wordt het de hoogste tijd om jullie meer te vertellen over het creative brein achter dit leuke label.

Kan je iets meer over jezelf vertellen?

Hallo, ik ben Janneke Zantinge. Naast mijn werk als illustrator werk ik onder de naam Hikje onder meer aan kinderkamer accessoires, stationary en geboortekaartjes. Maar ook ontwerp ik patronen voor o.a. We Maqe! Ik woon in het hoge noorden; Haren, samen met mijn vriend en twee zoontjes.

Hoe is jouw label ontstaan?

Na mijn studie productdesign aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht lanceerde ik meerdere labels. Al snel ontdekte ik dat illustratief werk mijn voorkeur had boven product ontwerp en ruilde ik mijn atelier in voor een Imac.

Waar haal jij inspiratie vandaan en hoe vertaal je dit naar een patroon?

Inspiratie vind ik overal, in kinderboeken, patronen, natuur. Maar vaak komt het ‘ping’ moment zodra ik op mijn fiets stap of een rondje ga hardlopen.

Hoe gaat het proces van patroon maken bij jou in zijn werk?

Eigenlijk begint het altijd met potlood en papier. Een schets wordt uitgewerkt op de computer. Soms ontstaat een patroon in 5 minuten, soms ben je een hele dag aan het schuiven.

Wat is kenmerkend voor de stijl van jouw patronen?

Speels, kleurrijk, simpel. Ik streef vaak naar rust en eenvoud.

Wat is je droom voor de toekomst?

Eigenlijk heb ik mijn droom carrière al gevonden, ik werk parttime als illustrator en heb daarnaast mijn eigen studio. Als de toekomst de overtreffende trap hiervan mag worden dan ben ik een gelukkig mens!

Bekijk hier de complete collectie van Janneke. Hieronder zie een greep uit de interieur collectie van Hikje.