Gratis bezorging vanaf €65.-
Speciaal op bestelling gemaakt
Levering binnen 5-7 werkdagen

Meet the designer: Fin & Stip

Een nieuwe maand dus de hoogste tijd om een van onze designers aan jullie voor te stellen. Donnie komt uit België en is de oprichtster van het label Fin en Stip. Fin en Stip heeft een zwak voor Scandinavische eenvoud en bijzondere kleurencombinaties. De juiste kleuren bepalen werkelijk alles. Dionne ontwerpt met veel passie en plezier, en gelooft dat het bijdraagt aan de typerende, speelse look van Fin en Stip.

Kan je iets meer over jezelf vertellen? 

Ik ben grafisch vormgever, patroonontwerper en illustrator. Wanneer ik in een ontwerpflow zit, ben ik heel gefocust en uiterst gelukkig.

Hoe is jouw label ontstaan? 

Een paar jaar geleden, tijdens een kleine 'dertiger'-crisis kon ik mijn creatieve drang niet meer negeren. Ik droomde ervan om mijn dagen te vullen met vormgeving, kleur en ontwerpen. Ik werkte toen nog voltijd in een heel andere richting, dus besloot ik om een avondcursus grafisch ontwerp te volgen. Hierna nam ik de grote stap om volledig voor het ontwerpen te  gaan en nam ik ontslag. Dat was nu terugkijkend één van de beste beslissingen van mijn leven. Ik richtte het label Fin en Stip op, dat oorspronkelijk enkel geboortekaartjes omvatte. Niet lang daarna volgde een samenwerking met een Belgische fabrikant om een behangcollectie te ontwerpen. Later nam ik er wenskaarten, boterhamplankjes en patronen bij, simpelweg omdat de inspiratie maar bleef komen en patronen ontwerpen echt mijn ding is.

Waar haal jij inspiratie vandaan en hoe vertaal je dit naar een patroon? 

Ik ben een natuurmens. Ik kan enorm genieten van bloemen en planten en van de seizoenen te zien veranderen. Ook op reis gaan wakkert de inspiratie aan. Na een museumbezoek of een wandeling in een mij onbekende stad, loop ik meestal over van de inspiratie. De ideeën komen ook dikwijls vanzelf, op plaatsen waar er ruimte in mijn hoofd ontstaat. Dan is het op zoek gaan naar de juiste kleurencombinatie en voilà, het patroon is een feit.

Hoe gaat het proces van patroon maken bij jou in zijn werk? 

Ik begin meestal direct op de computer te tekenen. Soms, onderweg, zal ik snelle aantekeningen in een schetsboek maken, maar eigenlijk wordt het patroon vooraf al gevormd in mijn hoofd. En dan is het nog wat details aanpassen en zoeken tot mijn buikgevoel zegt: 'Dit is het!'.

Wat is kenmerkend voor de stijl van jouw patronen?

Scandinavische eenvoud, speelse ontwerpen, bijzondere kleurencombinaties.

Wat is je droom voor de toekomst?  

Een eigen winkel of atelier, vol zelfontworpen Fin en Stip producten, met veel kleur en planten, waar klanten een ontwerp kunnen bespreken en workshops kunnen volgen. Met Fin en Stip wil ik de wereld een stukje mooier maken. Het creëren van accessoires voor kinderen is een passie die ik verder wil doen groeien. Ons motto is: 'to make life beautiful', en dat vat het mooi samen!

Hieronder zie je alvast een paar highlights van de Fin & Stip collectie. Wil je haar complete collectie zien, klik dan hier.